Smerter efter rodbehandling – hvor længe varer det?

9 mar, 2018

Det er aldrig rart at have ondt i tænderne, og hos Tandlægerne på Nørretorv er vi bevidste om, hvor stor en indvirkning tandsmerter kan have på din hverdag og på dit overskud.

Her giver vi dig et indblik i, hvilke smerter du skal være opmærksom på, og ikke mindst hvad du skal gøre, hvis du oplever smerter efter rodbehandling.

HVOR LÆNGE VARER DINE SMERTER?

Det er vanskeligt helt at undgå smerter i forbindelse med en rodbehandling. For selvom rodbehandling er en almindelig tandbehandling, kræver behandlingen relativ kraftig udboring. Derfor oplever de fleste at have smerter 1-2 dage efter behandling, hvilket almindeligvis fortager sig til ømhed.

Har du smerter efter rodbehandling, hvor smerterne varer i længere tid eller tilmed er tiltagende, bør du altid kontakte din tandlæge. Dette kan være et tegn på, at noget er galt, og derfor er det vigtigt at få den rette hjælp, inden problemet udvikler sig.

PÅVIRKNING AF NERVEN – RODEN TIL MEGET ONDT

En af de hyppigste årsager til smerter efter rodbehandling er påvirkning af tandnerven. Hvis ikke tandnerven er død, er det ikke nødvendigt at fjerne den ved en rodbehandling, men fordi en rodbehandling renser for bakterier i og omkring tandnerven, kan behandlingen give anledning til smerter.

RODBEHANDLING SVÆKKER DIN TAND

En rodbehandling er vigtig for at fjerne bakterier og undgå, at de breder sig fra tandnerven og videre ud i tandrødderne. Men en rodbehandling er også en tandbehandling, hvor der grundet den kraftige udboring er risiko for alvorlig svækkelse af tanden.

Når dele af den naturlige tand fjernes for at få adgang til tandens indre, vil det nemlig lede til, at tanden bliver knap så hårdfør som før behandlingen. Derfor er der risiko for, at tanden flækker eller knækker, og dette kan være årsag til smerter efter rodbehandling.

Hvor længe disse smerter varer, afhænger af hvor hurtigt du kommer til tandlægen. Vi vil kunne tilbyde den rette behandling for dig, og montering af en krone er ofte den rette måde at styrke og beskytte en tand efter rodbehandling.

Relaterede artikler

Læs også..