Kontakt os
Nørretorv 2 | 8700 Horsens
75622626

Kroner og broer

Kroner

En kronebehandling kan være nødvendig, hvis din tand er beskadiget eller medtaget.

Det kan den være af flere grunde. Du har måske fået den aktuelle tand rodbehandlet. Eller din tand har en fyldning, der er så stor, at tanden på et tidspunkt bliver skrøbelig. Du kan også have været udsat for et uheld, der har beskadiget din tand. Endelig kan du ønske kronebehandling, hvis én eller flere af dine tænder er misfarvede.

Din tandlæge vil indledningsvis slibe den beskadigede tand, så den er klar til at modtage kronen. Derefter bliver der taget et aftryk og en farveprøve. Hvis tanden laves i porcelæn, indgår den farvemæssigt helt naturligt blandt dine øvrige tænder.

I tiden indtil din krone kan indsættes, får du en midlertidig krone, et provisorium.

Den endelige krone bliver fremstillet, så den dækker og beskytter hele din tand. Tandlægen vil som den sidste del af behandlingen slibe kronen til, så den passer ind i din tandrække.

En krone kan være fremstillet af flere forskellige materialer. Guld er det mest holdbare. Derfor vil tandlægen ofte foreslå dig at vælge guld, hvis du skal have en krone i kindtænderne. Drejer det sig derimod om en krone på fortænderne, vil porcelæn oftest være det foretrukne materiale. De to materialer kan også kombineres, så guldet ”betrækkes” med porcelæn – og derved får din krone til at fremstå som en naturlig tand.

Broer

Mangler du flere tænder sammenhængende, vil en bro ofte kunne afhjælpe problemet. Denne fremstilles i metal og består af flere led, ét for hver tand, der skal erstattes.

Derudover har den et ekstra led for hver ende, beregnet til at fastgøre på broens nabotænder. Tandlægen sikrer sig inden behandlingen, at du har stærke “ankertænder”, tænder, der kan bære din bro forsvarligt. Derfor starter behandlingen med en undersøgelse af ankertænderne. Hvis de er egnede til at bære, får du taget et aftryk af dem.

Hvert led i broen er formet som en tand. Tandteknikeren forsyner hvert led med et porcelænslag, så broen fremstår som dine egne, naturlige tænder.
Afsluttende cementerer tandlægen din bro fast på ankertænderne.

Der er grænser for, hvor lang en tandrække en bro kan erstatte. Ligeledes er en bro ikke egnet til at “slå et sving”. Det kan fx manglende fortænder kræve, idet kæben her buer. Så kan du tale med din tandlæge om andre mulige løsninger, fx implantater.

Kontakt

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens

75 62 26 26
info@tandtorv.dk

Åbningstider

Mandag - Fredag 08.00 – 17.00

Parkering

Der er mulighed for gratis parkering foran klinikken.
Find vej her

Find vej

Find vej med rejseplanen

×

Menu

Ring til os

Skriv til os
Kontakt os

Find os