Kosmetisk tandbehandling

Begrebet ”kosmetisk tandbehandling” dækker mange og forskellige behandlinger. Her nævner vi nogle muligheder. Er du utilfreds med dine tænders aktuelle udseende, er en samtale med din tandlæge en god begyndelse til at løse dine problemer. Mulighederne er mange.

BLEGNING AF TÆNDER

For mange mennesker er en hvid og skinnende, velplejet tandrække et vigtigt led i den personlige fremtoning. Derfor er det Ikke alle, der er tilfredse med tændernes aktuelle farve. En tand-blegning kan medvirke til et hvidere smil.

Men inden du vælger denne løsning, vil vi gerne gøre dig bevidst om fordele og ulemper ved behandlingen.

Fordelen er den indlysende, at tænder, der er misfarvede af fx kaffe, te eller rødvin, efter en blegning vil fremstå smukt hvide.

Ulempen ved behandlingen er, at kroner, broer og plastfyldninger ikke vil reagere på behandlingen. Heller ikke rodbehandlede tænder kan bleges. De vil altså stadig fremstå med samme farve, selv om du får tandsættet bleget.

Ligeledes skal du være opmærksom på varigheden af en blegning. Denne er et til tre år. Det er således ikke en endelig løsning, du opnår. Du vil skulle gentage behandlingen, men det anbefales, at du højst gør det hvert andet år, hvis du vil undgå at beskadige emaljeoverfladen.

MAN KAN BLEGE TÆNDER PÅ TO MÅDER.

Du kan foretage hjemmeblegning, hvor du bærer en skinne med blege-gel i to til fire timer i op til otte dage afhængig af, hvor hvide du ønsker dine tænder.

Eller du kan komme på klinikken og få påsmurt et tre gange kraftigere blegemiddel og lade det virke i ca. fem kvarter. Denne gel er ikke så effektiv som ved hjemmeblegning, og derfor supplerer mange med hjemmeblegning i to til fire dage.

Mens blegemidlet virker, bør du afholde dig fra ting, der misfarver tænder, fx kaffe, the, soja, rødbeder, rødvin etc. Derfor vælger mange blegning på klinikken.

Efter blegningen vil du se dine tænder fremstå betydeligt hvidere end inden behandling.

Plast- og porcelænsflader, kroner

Rodbehandlede tænder bliver misfarvede. Derfor vil mange ønske kosmetisk behandling af fx rodbehandlede fortænder.

Her kan påsætning af en dækkende plast- eller porcelænsflade være en mulighed. Da begge materialer i nogen grad er transparente, altså ikke ganske dækker misfarvningen, vil en krone undertiden være den bedste mulighed. (Se afsnittet om kroner og broer).

Her vil en samtale med din tandlæge give dig forudsætning for at træffe det rigtige, personlige valg.

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger eller ønsker at bestille tid til behandling.

  • }Man-fre kl. 08.00 - 17.00

Få råd til at prioritere din sundhed

Med en Sundhed+ Kredit kan du nemt og smertefrit dele betalingen for din behandling hos Tandlægerne på Nørretorv op i mindre bidder. Afhængig af din økonomi, kan du blive godkendt til en kredit på helt op til 50.000 kr.

Få kredit på op til 50.000 kr.

Betal kun for det du bruger

Del op over 24-72 mdr.

Ny patient?

Vi tager os god tid til dig og sikre os, at du er helt tryg og velinformeret. Få en tid med det samme.

Din garanti

Vi giver garanti på kroner, broer, implantater og proteser. Læs mere på nedenstående link.

Etik og faglighed

Vi vægter etik og faglighed højt og fagner om sunde kernerværdier. Læs mere om vores værdier.