Mundtørhed

Mangel på spyt kan medfører store gener. Maden klistre nemmere fast til tænderne med mere caries som følge og det er sværere at synke og tale.

Årsager til nedsat spytsekretion

Der kan være mange årsager til nedsat spytsekretion. Alder, medicin, bestråling, samt sygdomme generelt eller specifikt i spytkirtlerne for at nævne nogle af dem.

For at afhjælpe problemet kan man søge at stimulere spytsekretionen gennem fx tygning med tyggegummi eller indtag af syrlige tabletter, sukkerfri naturligvis. Hvis det skyldes medicin kan denne måske ændres.

En rød og øm slimhinde kan virke demotiverende for tandbørstning, men tandbørstning med flourtandpastaer det næst vigtigste værn.

Vigtigst er dog som for patienter i almindelighed kosten. Undgå så vidt muligt slik, sodavand og søde ting som nemt sætter sig fast i tænderne

Læs mere på Tandlægeforeningens hjemmeside

Du finder flere informationer her: https://www.tandlaegeforeningen.dk/til-patienter/tandsygdomme-gener-og-behandlinger/l-o/mundtoerhed/

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål til vores behandlinger eller ønsker at bestille tid til behandling.

  • }Man-fre kl. 08.00 - 17.00

Få råd til at prioritere din sundhed

Med en Sundhed+ Kredit kan du nemt og smertefrit dele betalingen for din behandling hos Tandlægerne på Nørretorv op i mindre bidder. Afhængig af din økonomi, kan du blive godkendt til en kredit på helt op til 50.000 kr.

Få kredit på op til 50.000 kr.

Betal kun for det du bruger

Del op over 24-72 mdr.

Ny patient?

Vi tager os god tid til dig og sikre os, at du er helt tryg og velinformeret. Få en tid med det samme.

Din garanti

Vi giver garanti på kroner, broer, implantater og proteser. Læs mere på nedenstående link.

Etik og faglighed

Vi vægter etik og faglighed højt og fagner om sunde kernerværdier. Læs mere om vores værdier.