Når en plastfyldning gør ondt – hvad skal du gøre?

16 mar, 2018

Mange mennesker oplever at skulle have lavet en fyldning i en tand. Fyldninger kan i dag laves af gode fyldningsmaterialer, så de giver et naturligt udseende. Men som med alle andre behandlinger gælder det, at der er risiko for smerter i forbindelse med behandling.

Har du en plastfyldning, der gør ondt? Så giver vi hos Tandlægerne Nørretorv dig her svaret på, hvad du skal gøre for at blive smerterne kvit.

HVAD SKYLDES SMERTERNE?

  • For høj fyldning

Når man laver en fyldning, er det vigtigt, at fyldningen passer præcis ned i det hul i tanden, der er blevet udboret. Det kan dog være vanskeligt for tandlægen at se, hvornår en fyldning gør dette, og da du som patient er bedøvet, kan du først mærke, om plastfyldningen har den rette højde, når bedøvelsen har lagt sig.

Hvis fyldningen er for høj, kan det gøre ondt i tanden efter behandling. Oplever du dette, bør du altid kontakte os hurtigst muligt, så vi kan få tilpasset plastfyldningen.

  • Nervepåvirkning ved udboring og fyldning

En plastfyldning kan også gøre ondt, hvis tandnerven er blevet påvirket ved udboring eller fyldning af tanden. Her vil du typisk opleve en dunkende fornemmelse, og for at slippe af med dette ubehag skal du kontakte os. Skyldes smerterne nervepåvirkning, er rodbehandling en god løsning.

  • En gammel plastfyldning

Hvis en tandfyldning begynder at gøre ondt længe efter endt behandling, kan det være et tegn på, at fyldningen ikke længere holder tæt. Er dette tilfældet, er der behov for udskiftning af fyldningen, og eventuelt en rodbehandling, hvis bakterier er trængt ind i tandnerven.

KONTAKT DIN TANDLÆGE

Hos Tandlægerne Nørretorv råder vi altid alle vores patienter til at tage kontakt, hvis en plastfyldning gør ondt. Vi vil undersøge tanden grundigt og på denne baggrund tilbyde dig effektiv behandling.

Relaterede artikler

Læs også..