Har du ondt i tænderne efter tandlægebesøg?

2 mar, 2018

Hver dag behandler vi mange tandproblemer i klinikken. Når behandling udføres, gøres det for at løse tandproblemer og afhjælpe smerter, men ikke desto mindre oplever nogle patienter, at de har ondt i tænderne efter tandlægebesøg.

Dét kan der være flere grunde til – og det kan du læse mere om i det følgende.

ALMINDELIG REAKTION – KORTVARIGE SMERTER

Har du fået boret i en tand, udført et kirurgisk indgreb eller på anden vis fået lavet noget ved dine tænder, er det almindeligt, at der forekommer smerter umiddelbart efter. Smerterne mærkes typisk, når bedøvelsen har lagt sig, og herefter kan der forekomme ømhed i et par dage.

Smerterne og ømheden skyldes de arbejdsgange, der er nødvendige for at udføre behandlingen. De er således kroppens reaktion på, at noget er blevet gjort. Alle gener burde forsvinde af sig selv.

LÆNGEREVARENDE SMERTER

  • For høj fyldning

Hvis du har fået lavet en fyldning og har ondt i tanden i længere tid efter tandlægebesøg, kan det skyldes, at fyldningen er for høj. Løsningen på dette er at justere fyldningen, så den passer bedre i tanden. Dette er forholdsvist let at gøre, og et besøg i klinikken er det eneste, der skal til, for at komme smerterne til livs.

  • Nervepåvirkning

Udtalt overfølsomhed over for temperatursvingninger samt en dunkende fornemmelse er typiske tegn på, at tandnerven er blevet påvirket. Ved udboring af en tand og fyldningsarbejde er der altid risiko for at komme for tæt på nerven, og sker dette, vil der ofte opstå smerter.

Det, vi kan gøre for at afhjælpe smerterne, er at lave en rodbehandling. Denne behandling er i mange tilfælde en god løsning, men vi vurderer altid alle patienter individuelt.

VI TAGER SMERTER ALVORLIGT

Har du ondt i tænderne efter dit tandlægebesøg, bør du altid kontakte os. Vil vi som oftest starte med at tage et røntgenbillede for at undersøge, om der er betændelse i tanden. På denne baggrund vil vi planlægge et behandlingsforløb, og vi gør altid vores bedste for at afhjælpe smerter så hurtigt som muligt.

Relaterede artikler

Læs også..