Gode tandplejevaner – sådan!

1 dec, 2016

For langt de fleste danskere sidder det på rygraden, at de bør børste deres tænder morgen og aften. Men manges viden om gode tandplejevaner stopper også her.

Ved du eksempelvis, hvad tandtråd gør godt for? Hvad god børsteteknik er? Hvad en interdentalbørste er eller tandstikker? Og går du til tandlæge så ofte, som du bør?

Der er mange ting du kan gøre for at få en god tand- og mundhygiejne, og trænger du til at få opdateret din viden, giver vi hos Tandlægerne på Nørretorv dig her en guide til gode tandplejevaner.

EN GUIDE TIL DIG

Først og fremmest er det vigtigt, at du har en blød tandbørste med tætte børstehår. Med denne skal du lave små cirkelbevægelser på tænderne på både over- og undermundens ydersider, tyggeflader og bagsider. En god måde at sikre, at du får børstet alle tænder, er at gå systematisk til værks ved at have den samme børsterutine, hver gang du børster tænder.

Kombinationen af en god tandbørste og den rette børsteteknik sikrer, at du ikke skader dine tænder, men derimod fjerner bakterier og forebygger tandproblemer.

Men det er desværre ikke alle bakterier mellem tænderne og på tandkødet, du kan få bugt med gennem tandbørstning. Har du betændelse i tandkødslommerne mellem tænderne er det hér, interdentalbørster kommer ind i billedet. Bruger du hver dag i forlængelse af en tandbørstning fjerner du nemlig markant flere bakterier.

GÅ REGELMÆSSIGT TIL TANDLÆGEN

Til trods for at du både børster dine tænder regelmæssigt, har dine tænder indimellem brug for mere dybdegående pleje. Og det får de med behandlinger hos tandlægen.

Dine tænders generelle tilstand afgør, hvor ofte du bør gå til tandlægen. Unge har typisk ikke så mange problemer med tænderne, hvorfor de som regel ikke har så mange tandlægebesøg. Din tandlæge vurderer, hvor ofte du bør komme til almindelig tandpleje og tandbehandling.

Kunne du tænke dig at høre mere om, hvordan du passer bedst muligt på dine tænder, er du altid velkommen til at kontakte os hos Tandlægerne på Nørretorv.

Relaterede artikler

Læs også..