Fjernelse af en tand

1 sep, 2018

Der kan være mange grunde til at få fjernet en eller flere tænder. Det kan eksempelvis være, at du skal have fjernet din visdomstand, fordi tanden ikke er frembrudt korrekt, eller fordi der ikke er plads til den. Man kan i de tilfælde enten lave en tandudtrækning eller en operativ fjernelse af tanden. Der er dog ingen grund til at frygte den operative fjernelse, da den er både skånsom og smertefri, når du bliver behandlet i vores klinik Tandlægerne på Nørretorv.

SÅDAN FOREGÅR EN BEHANDLING

Det er nødvendigt at fjerne tænder, hvis der ikke er plads til dem, eller hvis de vokser skævt og forårsager skader på tandkød og andre tænder. Det afhænger af den enkelte situation, om det er mest hensigtsmæssigt at fjerne tanden med en udtrækning eller med et operativt indgreb. I nogle tilfælde er det operative indgreb et fornuftigt alternativ til tandudtrækningen, da det kan vise sig at være den mest skånsomme løsning. Som tandlæger vil vi altid vurdere den specifikke situation, så vi sørger for, at du får den mest optimale behandling. Vi inddrager selvfølgelig altid vores patienter i vores overvejelser og forslag til behandling. Du er velkommen til at læse mere om vores kirurgiske behandlinger her.

HVAD SKAL MAN VÆRE OPMÆRKSOM PÅ EFTER FJERNELSEN AF TANDEN?

Før behandling er det en god idé at vide, om du har eventuelle allergier overfor bedøvelsesmidler eller de forskellige protesematerialer. Derudover kan risikoen for problemer ved heling af såret øges, hvis du har svækket immunforsvar eller tendens til at bløde meget enten på grund af blodfortyndende medicin eller sygdom.

Efter fjernelse af tanden kan du opleve, at du bliver hævet ved området, men hævelsen vil dog ofte aftage i løbet af en uge. Vi anbefaler, at du er ekstra opmærksom på at opretholde en god mundhygiejne i dagene efter indgrebet, så madrester ikke sætter sig og forårsager betændelse i området. Vi står selvfølgelig altid til rådighed, hvis du skulle have spørgsmål til behandlingen – både før, under og ved opfølgning.

Relaterede artikler

Læs også..