Kontakt os
Nørretorv 2 | 8700 Horsens
75622626

Parodontose

Parodontose er en lumsk tandsygdom. Den kommer snigende, ofte uden særligt synlige symptomer. Derfor er det vigtigt, at du og din tandlæge – eller tandplejer – har fokus på den.

Det gøres bedst ved, at du tjekkes jævnligt for et evt. udbrud. Dette sker ved, at de tandkødslommer (poches), som ligger mod tanden, måles i dybde med en pochemåler. Er de blevet dybe, vil din tandlæge foreslå dig en behandling mod parodontose.Sundt tandkød er lyserødt og sidder stramt mod tandrækken. Har du parodontose vil et af de første tegn på et udbrud være, at dit tandkød bliver mørkerødt. Du oplever blødning, når du børster tænder.

Men blødning kan også forekomme ved tandkødsbetændelse, en langt mindre alvorlig tilstand, som kan stoppes ved god tandhygiejne og tandrensning. Hvis bare denne standses, vil du kunne forhindre, at den forbliver og udvikler sig til den langt mere behandlingskrævende parodontose.

Er skaden sket, vil et af de første tiltag være en grundig rensning af tænderne. For at fjerne bakterier effektivt benytter vi lysaktiveret desinfektion. På den måde slås bakterierne ihjel uden at opbygge resistens over for antibiotika. Vi bruger ikke laser, da forskning viser, at laser blødgør tandsten uden at fjerne den.

Hvis tandkødslommerne er mere end seks mm, vil kirurgi ofte være den rigtige løsning. Tænderne bliver ikke nødvendigvis meget længere ved et indgreb. Formålet er at kunne rense bedre ved rodoverfladen og forsøge at få tandkødet til at vokse fast til roden igen.

Forudsætning for at behandlingen lykkes er, at du opretholder en optimal tandhygiejne.

Antibiotika

Vi bruger undertiden antibiotika til behandling af svær parodontose. Der skal imidlertid en meget kraftig dosis til for at slå en bakterie ned på den biofilm (tynd bakteriebelægning), der sidder på rodoverfladen. Derfor anbefaler vi ikke antibiotika i tilfælde mildere angreb.

Paradentosebehandling i klinikken i Horsens

Behandling med antibiotika kan aldrig stå alene.

Hvis din parodontose ikke behandles, kan skaderne på dit tandsæt blive omfattende. Efterhånden vil parodontosebakterierne angribe vævet omkring og under tanden så meget, at tanden mister sit fæste. Den løsnes, og dette tabte fæste vil ikke kunne vindes tilbage, selv med nok så intensiv behandling. Du kan få tænder, der ”stritter”.

I yderste konsekvens kan du miste de angrebne tænder. På grund af det inficerede væv vil det blive svært at finde gode løsninger på dit tandtab. Selv en løs protese kan være vanskelig at fastgøre efter et alvorligt parodontoseangreb.

Men løsningen er enkel: Daglig, god personlig tandhygiejne og tjek hos tandlæge/tandplejer.

Kontakt

Tandlægerne Nørretorv
Nørretorv 2
8700 Horsens

75 62 26 26
info@tandtorv.dk

Åbningstider

Mandag - Fredag 08.00 – 17.00

Parkering

Der er mulighed for gratis parkering foran klinikken.
Find vej her

Find vej

Find vej med rejseplanen

×

Menu

Ring til os

Skriv til os
Kontakt os

Find os